Yeni
Ana Sayfa » Hukukbook » Ersoy Zırhlıoğlu

Ersoy Zırhlıoğlu

Av. Dr. Ersoy Zırhlıoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 2007 yılında mezun oldu. Ankara Barosu’ndaki avukatlık stajını 2008 yılında tamamladı ve serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Çeşitli baro faaliyetlerine aktif olarak katıldı, stajyer avukatlar ile Ankara Barosu arasında yaşanan sorunlarda stajyer avukatlar grup başkanı ve sözcüsü olarak görev yaptı. Ankara Barosu Bilişim ve Hukuk Dergisi Üyesi olarak çalıştı. Ankara Barosu Radyosu Kurucu Üyesi olarak görev aldı. 

Yabancı dil, yüksek lisans ve doktora eğitimi için 10 yıllık bir süre için ABD’de ve Kanada’da bulundu. ABD’de geçirdiği öğrencilik döneminde, çeşitli dil okullarını bitirdi ve birçok fakülteden yüksek lisans öğrenimi (LL.M) için kabul aldı. 2009-2010 arasında New York’ta bulunan Pace Üniversitesi’nde (Pace Univesity) dil eğitimi aldı. Ersoy, bu süreçte Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu çatısı altında sivil tolum faaliyetlerine katıldı ve 2008-2010 yıllarında federasyonun(FTAA) disiplin kurulu üyeliğini yürüttü.

Pensilvanya Üniversitesi(University of Pennsylvania) Hukuk Fakültesi’ne kaydoldu ve yüksek lisans (LL.M.) eğitimini 2010-2011 yılarında burada tamamladı. Dünyaca ünlü Prof. Dr. Stuart Diamond’dan müzakere eğitimi aldı. Programa sunduğu tezi ile daha sonra görev yaptığı ve doktora eğitimini tamamladığı Arizona Üniversitesi’ndeki öğrencilere rehberlik eden bir taslak model geliştirdi. British Columbia Üniversitesi’nden misafir araştırmacı olarak çalışmak üzere teklif aldı, 2012-2014 yıllarında misafir öğretim üyesi olarak iki yıl çalıştıktan sonra New York’a döndü. 2014-2016 yıllarında Arizona Üniversitesinde doktora çalışmaları için araştırmalarda bulundu. Doktora tezini “Uluslararası fikri mülkiyet anlaşmazlıklarını çözmenin etkili yöntemleri” konusunda tamamladı. Tezi, örnek doktora tez önerisi olarak kullanıldı. Doktora tezi ve sonrasındaki çalışmaları sonrası, dünyadaki birçok ülkenin patent, marka ve telif hakları uyuşmazlıklarının çözümlenmesi konularında uzman oldu.  Doktora eğitiminin ardından 2017 yılı Aralık ayında Türkiye’ye döndü.

Dünya fikri Mülkiyet Örgütünde (WIPO) kayıtlı hakem ve arabulucudur. Amerikan Barolar Birliği üyesidir, birliğin 2022-2024 Alternatif Uyuşmazlıklar Bölümü Üyesi olarak görev yapmış, başarılarından dolayı Nisan 2022’de “ayın avukatı” ödülüne layık görülmüştür.

Türkiye Barolar Birliği Dergisi, Ankara Barosu Dergisi, ABA tarafından yayınlanan Dispute Resolution Magazine, ABA Journal ve International Law News dergilerinde makaleleri yayınlanmakta, ABA tarafından düzenlenen seminerlerde eğitmen olarak görev almaktadır.  Avrupa Konseyi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi eğitimlerinde görev almıştır. 

Uluslararası ve ulusal müvekkilleri için çalışmakta, fikri mülkiyet anlaşmazlıkları, karşılaştırmalı özel hukuk, ABD hukuku, uluslararası ticaret hukuku, sözleşme müzakereleri, gayrimenkul hukuku ve yönetimi, ulusal ve uluslararası tahkim, karşılaştırmalı ticaret hukuku ve alternatif uyuşmazlık çözümü alanlarında çalışmaktadır.

Bunu okudunuz mu?

Aydın Sefa Akay Kararı – AİHM

Aydın Sefa Akay Kararı    AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM AYDIN SEFA AKAY/TÜRKİYE (Başvuru …