Ana Sayfa » Arşiv » Fehmi Kerem Bilgin
Fehmi Kerem Bilgin

Fehmi Kerem Bilgin

Fehmi Kerem Bilgin, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2004 yılında mezun oldu.

Lisans eğitiminin ardından, 2005’te Université Panthéon-Assas (Paris II)’ta yüksek lisans derecesi elde etti. Fransa’dan dönerek İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsündeki doktora eğitimini 2007 yılında bitirdi. Uluslararası Hukukta restitutio in integrum ilkesi başlıklı tezi ile kamu hukuku alanında hukuk doktoru oldu. 

Akademik Kariyeri 

Bilgin, akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde araştırma görevlisi olarak başladı. 2010 yılında bir süre İzmir Ekonomi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden görev aldı. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne araştırma görevlisi olarak atandı. 2010-2015 yıllarında bu görevi yürüttü. Bu yıllarda, büyük ilgi gören Felsefe Topluluğu’nu kurdu ve liderliğini uzun üstlendi.

2015-2021 arasında Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümünde tam zamanlı öğretim üyesi olarak bilimsel çalışmalarına devam etti.

2021 yılından itibaren Bakırçay Üniversitesi Kamu Hukuku anabilim dalında görev yapmakta, hukuk felsefesi ve sosyolojisi kürsü başkanlığını yürütmektedir.

Fehmi Kerem Bilgin, hukuk tarihi, hukuk felsefesi, felsefe tarihi ve hukuku kültürü alanındaki çalışmaları ile bilinmekte, görev yaptığı fakültelerde öğrencilerini bu alanlarla ilgilenmeye teşvik etmektedir.

Hukuk Tarihi ismi ile yürüttüğü bilgilendirici çalışmaları ilgi görmektedir.

2013-2106 yıllarında faaliyet gösteren Hukuk Kültürü Grubu çalışmalarının yaratıcılarından ve yürütücülerindendir.

İyi derecede Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Çok sayıda bilimsel toplantı, seminer ve konferansın yöneticiliği ve sunuculuğunu yürütmüştür. Birçok kitap bölümünün ve makalenin yazarıdır.

Çevirileri

Bilgin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 7 Eylül 2001 tarihli toplantıda Dünya Barış Günü ilanına ilişkin verilen kararın tercümesini 2024 yılı Eylül ayında yaparak Türkçe’ye kazandırmıştır.

Hâkimler Uluslararası Derneği Merkez Kurulu tarafından 17 Kasım 1999’da, Tayvan’da kabul edilen ve 14 Kasım 2017 tarihinde güncellenen Hakimin Evrensel Şartı‘nı 2024 yılı Aralık ayında Türkçe’ye tercüme etmiştir. Belge, Yargı Etiği alanında dünya literatürünün ilk sıralarında yer almaktadır.

Bilimsel Makaleleri

Belçika’da Ulusal Kimlikler ve Federalizmin Gelişimi (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dergisi)

Roma Hukukunda Restitutio in Integrum: İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik Hukuku Dergisi, (), 815-826.

Eğitim Kurumlarında Türban Sorunları AİHS Nazarında Laiklik İlkesinin Konumu: Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, (1), 203-230.

Türk Gıda Hukukunda Risk Analizi(İzmir Bakırçay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi)
İnsan Hakları Komitesine Ardışık ve Koşut Bireysel Başvurular (Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi)
Türk Gıda Hukuku Hakkında Kısa Bir Değerlendirme (İzmir Bakırçay Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi)
İdarî İşlem Kavramının Tanımlanmasında Ölçütler Sorunu ( Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi)
Cicero’nun İlk Müdâfiliği: Pro Sexto Roscio Amerino(Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi)

Bunu okudunuz mu?

Buenos Aires Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Buenos Aires Üniversitesi Hukuk Fakültesi Buenos Aires şehrinde 1821 yılında  kurulmuştur. Fakülte, Buenos Aires’in Recoleta semtindeki Avenida Figueroa …