Yeni
Ana Sayfa » Hukukbook » Milli Şerh Projesi

Milli Şerh Projesi

Milli Şerh Projesi, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Şerhi, Tüketici Hukuku Enstitüsü tarafından yürütülen bir projedir. Türk Tüketici Hukuku Milli Şerhinin fikir sahibi Avukat Hakan TOKBAŞ, projenin sahibi ise Tüketici Hukuku Enstitüsü’dür. Editörlük görevini Avukat Hakan TOKBAŞ Yrd. Doç .Dr. Özlem TÜTÜNER yapmışlardır. Kitap Aristo Yayınları tarafından basılmıştır.
Tüketici Hukuku Enstitüsü / Milli Şerh

Milli Şerh, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu madde madde ele alan ve her maddenin uygulamadaki yerine işaret edebilecek nitelikte içtihatlarla desteklenen Türkiye’de daha önce yapılmamış ve örneği olmayan bir eserdir. Milli Şerh, hem Türkiye’ye hem de AB ülkeleri ve ABD’ye yönelik olarak hazırlanmış, AB ve ABD hukukçularının atıf yapabileceği bir eser hedeflenmiş, uluslararası akademisyenlerin Türkiye’deki tüketici hukukunu tanıyabilmeleri ve atıf yapabilmeleri için, madde metinlerini, madde şerhlerinin özetini ve madde hakkındaki içtihatların İngilizce çevirileri kitaba eklenmiştir.

Tüketici Hukuku Enstitüsü, Milli Şerh isimli eseri ABD ve AB ülkelerinin üniversitelerine ve yüksek mahkemelerine göndereceğini beyan etmiştir. Proje kapsamına eserin tamamının İngilizce ve Almancaya çevrilmesi de hedeflenmektedir.

Tüketici Hukuku Enstitüsü tarafından “altın proje” olarak isimlendirilen ve 2015 yılı mart ayında başlanan Milli Şerh projesi Almanya’da akademisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu Alman Medeni Kanunu (BGB) şerhlerinden ilham alarak yürürlüğe konulmuştur. Projeye birçok akademisyen destek ve danışmanlık vermiştir. Milli Şerh gelişime açık bir projedir ve sonraki baskılarda mukayeseli hukuk incelemelerinin arttırılacağı ve İngilizce kısımların düzeltilerek genişletileceği bildirilmiş, şerhin tüketici hukukunun uygulayıcılara ve teorisyenlerine hizmet etmesi amaçlanmaktadır.

Eser, Aristo Yayınları tarafından basılmıştır.

Milli Şerh Projesi, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Şerhi, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun, her yazara tahsis edilen maddesine ilişkin özet, açıklama ve ilgili Yargıtay kararlarından oluşan bölümlerin tek eserde toplanmış halidir. Her şerh bölümünün özeti, açıklaması, kaynakçası ve kısaltmalar cetveli bulunmaktadır.  Şerhteki bölümler, özgün ve başka bir yerde yayımlanmamıştır. Kendisine ait bölümü ve maddeyi yazan yazar diğer maddelerle ilgili konulara müdahale etmemiştir. Ayrıca yazarlar, hazırladıkları bölümü güncelleyerek, eserin güncellenmesine katılmakla yükümlü kılınmıştır.

Milli Şerh Projesi, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Şerhi projesinin danışmanları, Prof. Dr. Ergun ÖZSUNAY, Prof. Dr. Aydın ZEVKLİLER, Prof. Dr. İlhan ULUSAN, Prof. Dr. Güzin ÜÇIŞIK, Prof. Dr. Fehim ÜÇIŞIK, Prof. Dr. Cevdet YAVUZ, Prof. Dr. Turgut ÖZ, Prof. Dr. Atilla ALTOP, Prof. Dr. Ayşe HAVUTÇU ve Prof. Dr. Şebnem AKİPEK’ten oluşmuştur.

Milli Şerh Projesi yazarları, Prof. Dr. Ergun ÖZSUNAY, Prof. Dr. Ejder YILMAZ, Prof. Dr. Cevdet YAVUZ, Prof. Dr. Çağlar ÖZEL, Prof. Dr. Tamer İNAL, Prof. Dr. Şebnem AKİPEK, Prof. Dr. Mustafa TOPALOĞLU, Prof. Dr. Burak ÖZEN, Prof. Dr. Faruk ACAR, Doç. Dr. Murat AYDOĞDU, Doç. Dr. Hayrunnisa ÖZDEMİR, Doç. Dr. Melek BİLGİN YÜCE, Doç. Dr. Sezer ÇABRİ, Doç. Dr. Ömer ÇINAR, Doç. Dr. Ebru CEYLAN, Doç. Dr. Murat TOPUZ, Yrd. Doç. Dr. Özlem TÜZÜNER, Yrd. Doç. Dr. M. Ertan YARDIM, Yrd. Doç. Dr. Ahmet KARAKOCALI, Yrd. Doç. Dr. Nalan KAHVECİ, Yrd. Doç. Dr. Yakup KORKMAZ, Yrd. Doç. Dr. Hande DENİZ ÇAKMAKLI, Yrd. Doç. Dr. Ahmet TÜRKMEN, Av. Murat R. ÖZSUNAY, M.C.J. (U.T. Austin) ve Öğr. Gör. Burçin AYDOĞDU’dur.

Milli Şerh Projesi çevirmenleri, Onur Han DEMİRCİ, Ertuğrul ORUNLU ve Ege BALKUVVAR’dır.

Projeye, Aristo Yayınevi,  Hukukhaber.com.tr  ve Enstitü Hukuk Eğitim destek vermişlerdir.

Bunu okudunuz mu?

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Uyum Yasaları KHK Yetki Kanunu

Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi Uyum Yasaları KHK Yetki Kanunu, 6771 Sayılı Kanunla Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Yapılan …

Hukuk Ansiklopedisi sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin