Yeni
Ana Sayfa » Hukuk tarihi » Sami Selçuk
Sami Selçuk
Sami Selçuk

Sami Selçuk

Prof. Dr. Sami Selçuk, 1937 tarihinde Konya-Taşkent’te doğmuş, 1955’te Konya Lisesini ve 1959’da Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirmiştir. Askerliğini Merzifon’da yedek subay olarak yaptıktan sonra Ankara yargıç adayı olarak mesleğe başlamış ve sırasıyla, Sütçüler, Akşehir, Yenice ve 1972’den sonra Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Selçuk, 21.09.1982 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilmiş, Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 10.07.1990 tarihinde ilk kez, 13.07.1994 tarihinde ikinci kez, 13.07.1998 tarihinde üçüncü kez Yargıtay Dördüncü Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir.

Sami Selçuk: Yargı Hep Bağımlı

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 07.07.1999 tarihinde Yargıtay Birinci Başkanlığına seçilen ve bu görevden 15.06.2002 tarihinde yasal yaş sınırı nedeniyle emekliye ayrılan Selçuk, emeklilik sonrasında  Yargıtay Onursal Başkanı seçilmiştir.

Prof. Dr. Sami Selçuk, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki doktora eğitimini 1982 yılında tamamlamış, 1986 yılında doçent, 2006 yılında profesör olmuştur. Ankara Üniversitesinde tamamlamıştır. Bilkent Üniversitesi’ne katılmadan önce Yargıtay başkanlığı da yapmış olan Selçuk, Ceza Hukuku ve Ceza Muhakemesi Hukuku derslerini vermektedir. Selçuk, felsefe, sosyoloji ve siyaset bilimine yoğun ilgi göstermekte; Fransızca ve İtalyanca bilmektedir.

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Prof. Dr. Sami Selçuk
Eserleri 

Prof. Dr. Sami Selçuk, hukuk alanında birçok esere imza atmıştır. Atatürkçülük, ceza ve ceza yargılama hukuku, laiklik ve dil gibi alanlarda araştırmaları, denemeleri ve Dolandırıcılık, Dolandırıcılık Suçunun Kimi Suçlardan Ayrımı, Temsili ve Katılımcı Demokrasinin Kökeni, Çürütmeler, Önce Dil, Çek Suçları, Laiklik, Zorba Devletten Hukukun Üstünlüğüne, Demokrasiye Doğru, Konuşma, Özlenen Demokratik Türkiye, Longing for Democracy, Türkiye’nin Demokratik Dönüşümü, Özlenen Hukuk/ Yaşayan Hukuk, Beccaria’nın İnsanlığa Mesajı, Bağımsız Yargı/Özgür Düşünce, 2007’nin Hukuk Olayı/Anayasa Mahkemesinin 367 Kararı, Kısıtlı Demokrasi/Sancılı Hukuk, Batıgil Demokrasinin ve Hukukun Doğugil Serüveninden Kesitler, Adalet ve Yaşayan Hukuk, Demokratik Yönetim/ Özgür Birey, Doğru Çözüm: Yepyeni Bir Anayasa, Hukuki Tanıda Yanılgı, Dreyfus Davası, Kendini Tüketen Hukukun Dramı başlıklı yapıtlarının yanı sıra Cesare Beccaria’dan Suçlar ve Cezalar Hakkında, André Gide’den Cinayet Mahkemesi Anıları, Filippo Gramatica’dan Toplumsal Savunma İlkeleri adlı çevirileri bulunmaktadır.

Bunu okudunuz mu?

49’lar Davası

49’lar Davası, İleri Yurt gazetesini çıkaran Musa Anter, Canip Yıldırım ve Yusuf Azizoğlu’nun yayımladığı Kürtçe …