Yeni
Ana Sayfa » Güncel » Vicdanı Olan Herkese Seslendiler: Katili Bulun

Vicdanı Olan Herkese Seslendiler: Katili Bulun

İzmir, Karaburun’un Bozköy mevkiinde bulunan bir köpek, iple boğazından ağaca asılı olarak ölü bulunuştu. Veterinerlik raporuna göre; 18 Aralık Cumartesi günü köpeğin bulunduğu, ölü muayenesi yapıldığı ve ağaca asılıp boğularak öldürüldüğü ifade ediliyor. Caniler tarafından “asılarak idam” edilen köpeğin başına gelenlere sert tepki gösteren Av. Doç. Dr. Öykü Didem Aydın, failler bulunana kadar olayın takipçisi olacaklarını açıklayarak 26 Aralık Pazar günü saat 13.30’daki basın toplantısına açık davette bulundu.

Medyascope Hukuk Okulu’mda 17.30’da Canlı Yayın: “Ağaca İple Asılarak Katledilen Bir Kırsal Köpeğin Yası Tutulabilir Hayatı” başlığında 18 Aralıkta ağaca iple asılıp boğularak katledilen kardeşimizin soruşturması var.

#yasınıtutuyoruz #bizyasınıtutarız #hayvanhaklarıyasasıhemen

Toplantıya, Haytap Hayvan Hakları Federasyonu Basın Sözcüsü Şule Baylan da katılacak. Basın açıklamasına “hayvanseverler”, “insanseverler” ve “vicdanı olan herkes” davet edildi.

Masum Kardeşlerimize neler oluyor?

Sevgili Dostlar, Katılanlar!

Değerli hayat/değersiz hayat ayrımını insanlar kendi aralarında bile yaparken hayvanlar söz konusu olduğunda bu ayrım en keskin, en can yakıcı ve en kahredici formunu alıyor ne yazık ki! 18 Aralık Cumartesi günü, kangal kırması, Anadolu Çobanı, candan mı candan, munis mi munis  bir dostumuz, bulunduğumuz bu mevkide işte gördüğünüz ağaçta idam edilmiş halde bulundu! Ölü muayenesi yapan veteriner raporuna göre kardeşimiz ağaca asılarak boğulmuş, ip boynu üzerinde defalarca döndürülmüş! Rapor olayın başka şekilde gerçekleşmiş olma ihtimali olmadığını, bu cinayetin toplum sözleşmemizi feshederek aramızdaki hukukun en asgari standardını çiğnemiş insanlar eliyle işlendiğini, masum canımızın boğularak katledildiğini ifade ediyor.

Sevgili Karaburun Sevdalıları. Sevgili Hayvanseverler. Sevgili İnsanseverler. Vicdanı Olan Herkes!

Boynundan asılı kardeşimizin ölümünün müsebbibi cürümkarı bulup çıkarmak bizim de artık boynumuzun borcu olmalı! İnsanın vicdanı olduğu malum ama anlatıya göre vicdan uykudadır, denir. Uyandırmak için vicdan eğitimi gerekir.

Dün ve bugün Karaburun Savcılığı ve Jandarma Komutanlığından aldığımız bilgiye göre olay hakkında bir soruşturma başlatılmış durumdadır. Soruşturma genişletilecektir.  Hepimiz bu soruşturmanın takipçisi olmalı, şikayet dilekçeleri vermeye devam etmeliyiz.

Köpeğin sahibi/koruyucusu olduğu, ona annelik babalık yaptığı düşünülen arkadaşlarımız suç duyurusunda bulundular. Bu suç duyurusunu sadece mala zarar vermekten yapmadık. Bir candır söz konusu olan. Şikayetimizi O canın öz değerini gözeterek de yaptık. O can kamunun da bir varlığıdır. O can kamunun da gözünün nurudur. O can Anadolu topraklarında binlerce yıldır bizlere yoldaşlık etmiş, kendini bizler için feda etmiş, bizleri korumuş kollamış, bizlerden tek istediği hafif bir okşayış ve azıcık aş olan, toplumumuzun, kamumuzun parçası olan bir candır.

Bu eylem bir cinayettir. Ama eylem aynı zamanda halk arasında panik ve korku yaratmak için tehdit suçudur. Zira cinayetin işlendiği yer bir zeytinlik olsa da idam edilmiş kardeşimizin asıldığı yer bir yol kenarıdır. Kardeşimiz yoldan gelen geçen araçların ve kişilerin de görebileceği şekilde asılmıştır. Asıldığı yerin altındaki toprakta bulunan dışkı, canımız kardeşimizin korkudan ve dehşetten titretilerek öldürüldüğünü göstermektedir. Bunu yapanın bulunup cezalandırılmasını istiyoruz! Bunu yapan toplum sözleşmesinden çıkmıştır!

Bu cinayetin bir mesaj verme niyeti olduğu da açık. Zira Yeni Liman mevkiinde olaydan birkaç gün önce yine köpekler zehirlenmiş, köpeklerin zehirlenmesi olayları Jandarmaya dahi bildirilmemiştir. Aynı şekilde aynı mıntıkada ve civarlarda, Tepeboz’da ve yine Bozköy’de, köpeklerini kaybeden kimseler bulunmaktadır. Bu kayıp canlardan biri Bozköylü Fndık, diğeri Tepeboz’lu Aries’dir. Aries’ten de Cumartesi’den bu yana haber alınamamış, Bozköykü altı aylık Fındık ve Badem Kardeşler ortadan kaybolmuştur!

Sevgili Dostlar. Bizler de hayvanız.  Bizlerin de onlar gibi soluk aldığımızı, bizlerin de onlar gibi beslenmeye ihtiyaç duyduğumuzu, bizlerin de onlar gibi bu kış günü ısınmaya ihtiyaç duyduğumuzu, bizlerin de doğduktan sonra büyümek ve kaliteli bir hayat hakkına sahip olmak istediğimizi, bizlerin de sadece ecelimizle ölmek istediğimizi düşünürsek bizler de kendimizi bu masum köpek kardeşlerimiz yerine koyabilir,  bizlerin de birer hayvan olduğunu anlayabiliriz. Bizler vicdanı olan, Etik’i olan hayvanlarız, bunun bilinmesi son derece önemli. Hatta taksonomik ayrım insan olmayan hayvanlar/insan hayvanlar şeklinde yapılmakta artık… Geleneksel insan/hayvan ayrımı, türlere saygılı felsefede ortadan kalkmıştır!

Savcılıktan ve Jandarmadan etkili soruşturma bekliyoruz. Kardeşimizin katilinin bulunmasını istiyoruz. Olayın vuku buluş şekli aynı zamanda aramızda bir psikopatın da ya da psikopatların da bulunduğuna işaret ediyor. Bununla birlikte nedeni ne olursa olsun bu eylemin maruz görülür bir tarafı yoktur!  Korkudan uzak, dostça, mutlu bir toplumda yaşamak idealimizin düşmanı bu katillerin yarın benzer zararları yörede yaşayanlara vermeyeceğinin bir güvencesi yok.

Hepinizi duyarlık göstermeye, Jandarmaya ilave şikayetlerde bulunmaya, bu olayı sahiplenmeye, sözünüzü söylemeye, takipçisi olmaya ve sokak hayvanlarına onlara hayat hakkı tanımamak için atılan iftiralara, uydurmalara inanmamaya ve hayatın yıkımının ve etik bir çöküşün değil; masumiyetin, korumanın ve gözetmenin yanında olmaya davet ediyoruz.

Sizde kapı bulan bir hayvan bile varsa sizler kuvvetli insanlarsınız. Zira hakiki kuvvetin ve kudretin kardeşi merhamet, koruma ve gözetmedir; kuşatıcı sevgidir.  Kuvvet korur ve gözetir. Kendisini kuvvetli saymak için masumlara acı veren özsaygısı düşük, cinai toplum düşmanlarına dur demek elimizde. Bu masum bedenlere, bu candan ruhlara sırf onları kullanmak amaçlı kıymet vermeyin, onlarla dost olmak amaçlı kıymet verin. Biz dünyamızı onlarla paylaşıyoruz ve biliyoruz ki onların hayat haklarına saldırı bizlerin de hayat haklarına saldırıdır.  İmkanınız olduğu zaman bir sokak hayvanına, bir kırsal çoban köpeğine, bir başka canlıya el uzatalım, onları besleyelim, aşılarını yaptıralım, zalim insanların insafına terk etmeyelim, hayvanlara yurt ve kapı olduktan sonra onları kaderlerine terk etmeyelim, sokaklarda terk edilmiş hayvanları çiftliklerimizde, evlerimizde aile üyesi, yuvamızın parçası yapalım, sokak hayvanlarının, kır hayvanlarının akıbetlerini soruşturalım. Onlar kadar dost canlısı, huzur dolu, sağlıklı ve dengeli bir dünyayı çevremize -ve insan hayvan kim olursa olsun herkese- kazandırmak kamu otoritelerinin ciddi çabalarının yanında bizim tekil çabalarımızla ve sorumluluk bilincimizle mümkün olur ancak.

Hayvanları basit eşya sayan yasalara artık son diyelim. Yepyeni ve insancıl bir Hayvan Hakları Yasası için mücadele edelim. Zalimlerin elinde hayatını asılarak, boğularak yitirmiş kardeşimizin katillerini bulalım.

Karaburun Cumhuriyet Savcılığını kardeşimizin katillerini bulmaya, eylemin faillerini etkili şekilde soruşturmaya ve Belediyeyi, İlçe Tarım Müdürlüğünü ve yetkili tüm makamları halka hayvan hakları konusunda eğitim vermeye, sokak hayvanlarına, kırsal köpek ve kedilere türlerine yaraşır şekilde kaliteli hayat koruması sağlamaya, onları çevrelerinden koparmak yerine o çevrede hayatlarını idame edebilmelerini sağlamaya, gerekirse yardım toplanması çağrısı yapmaya ve tüm Halkı bilinçlenmeye ve Masum Kardeşlerimize kapı olmaya davet ediyoruz!

23 Aralık – Hukuk Gündemi – Dün Ne Oldu?

Katilleri bulun ve yargılayıp cezalandırın!

Bunu okudunuz mu?

Aydın Sefa Akay Kararı – AİHM

Aydın Sefa Akay Kararı    AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİ İKİNCİ BÖLÜM AYDIN SEFA AKAY/TÜRKİYE (Başvuru …