Yeni
Ana Sayfa » Hukuk Filmleri » …And Justice For All/ …Ve Herkes İçin Adalet

…And Justice For All/ …Ve Herkes İçin Adalet

And Justice For All (Ve Herkes İçin Adalet), muhteşem bir sistem eleştirisidir ve filmde Anglo-Sakson hukuk sistemine ait ögeler yoğundur.

Oscar’a aday olduğu bu rolünde Al Pacino, genç bir kıza şiddet uygulama ve tecavüzle suçlanan, tanınmış bir hakimi savunmak durumundadır. Dürüst ve idealist bir avukat olan Arthur tecavüzden suçlanan bu yargıcı savunmaya zorlanır. Hakimin gerçekte suçlu olduğunu bilen Arthur, büyük baskı altındadır. Hakimin avukatlığını yapması için Kirkland’a baskı yapılacak fakat Kirkland geçmişte hakimle sorunlar yaşamış birisi olduğu için direnecektir. Hakim daha önce onun müvekkili hakkında yanlış karar vermiştir ve bu yüzden Kirkland davayı savunup savunmama konusunda ikilemde kalacaktır. Tuhaf, intihar eğilimleri olan hakim (Jack Warden) ise, Arthur’un oyunu kurallarına göre oynaması gerektiğini düşünmektedir. Mahkeme günü geldiğinde, Arthur kariyeri ve vicdanı arasında bir seçim yapmak zorunda kalacaktır.

Suçluların serbest kaldığı, yargıç ve avukatların anlaşmalar yaptığı ve masumların korumasız bırakıldığı bir adalet sisteminde, genç avukat Arthur Kirkland adaletin nereye gittiğini sorgulamakta ve izleyiciye de bu sorgulamayı yaptırmaktadır.

Film, hukuk sistemindeki çarpıklıklara müthiş bir şekilde eleştiriler yapmış, adaletin göreceliliğini sinematografik ögelerle anlatmış, içinde barındırdığı komedi unsuru ile izleyiciyi keyifli bir hikayenin ortasına sürüklemiştir.

Hikayenin gücü filmi izlerken başrolde Al Pacino olduğunu unutturuyor. …And Justice For All, Amerika üzerinden yozlaşmış bir hukuk sistemini ve sistemde adaleti ve gerçekleri umursamayan yargıç, savcı ve avukatları ve onların nasıl masum insanların hayatını kararttığını çarpıcı şekilde anlatıyor.

…And Justice For All/ …Ve Herkes İçin Adalet

Yapım/Vizyon :1979-ABD

Türü                    :Dram , Gizem ,  Polisiye ,  Suç ,  Psikolojik

Süre                    :119 Dak.

Yönetmen          :Norman Jewison

Oyuncular         :Al Pacino ,  Joe Morton ,  Jack Warden ,  Jeffrey Tambor , Christine Lahti

Senaryo               :Barry Levinson ,  Valerie Curtin

Yapımcı               :Norman Jewison ,  Patrick J. Palmer

  

 

Bunu okudunuz mu?

Su Hakkı

Su Hakkı ve Su Hukukuna ilişkin temel normlar Roma Hukuku döneminde oluşturulmuş, toprağın üstünde ve altındaki …